Sykehus/spesialisthelsetjenesten
Mange nevrologiske avdelinger, poliklinikker og noen rehabiliteringssentre har parkinsonsykepleiere. Tilbudet om parkinsonsykepleier praktiseres ulikt, spør etter parkinsonsykepleier via din nevrolog eller avdeling, så setter de deg i kontakt for videre oppfølging. Ofte kan parkinsonsykepleier nås på telefon og/eller konsultasjoner på sykehuset.
Parkinsonsykepleieren har spesialkunnskap om Parkinsons sykdom, kunnskap om ulike behandlinger, og følger ofte opp avansert behandling. De har god kunnskap om håndtering og mestring av ulike symptomer og utfordringer som oppstår ved sykdommen. De kan derfor veilede deg som pasient og pårørende, eller henvise videre til andre i helsetjenesten. Ofte er parkinsonsykepleieren bindeleddet mellom spesialisthelsetjenesten og det kommunale hjelpeapparatet.
Sykepleier i kommune/bydel
Ofte har vedkommende betegnelsen kontaktsykepleier og er den brukeren kan henvende seg til hjemmefra når problemene oppstår i forbindelse med sykdommen. Kontaktsykepleieren har ofte koordinatorrollen mellom de forskjellige personene i teamet.
Sykepleieren i kommunen eller bydel bidrar til å opprettholde de daglige funksjonene og hjelpe til med stell og pleie. De er bindeleddet mellom sykehus og kommunale helsetjenester.
Videre kan de kartlegge symptomforverring og sette i gang nødvendige tiltak i samarbeid med deg og eventuelle andre fagpersoner.
Sykepleieren kan også være en ressurs for pårørende.