På disse sidene vil vi forsøke å hjelpe deg å finne veien i et system som kan være vanskelig å finne frem i. Temaene er basert på våre erfaringer og henvendelser til forbundet. Parkinson gir ulike symptomer, og dermed også ulike behov for hjelp.
Frikort, egenandeler og reisedekning er ordninger som kan bidra til å redusere ekstrakostnadene som følge av sykdommen.
Ansvaret for hjelpemidler er delt mellom folketrygden (NAV), kommunene og helseregionene. Det kan i hovedsak skilles mellom behandlingshjelpemidler og andre hjelpemidler.
Å være i et forpliktende arbeidsforhold vil for de fleste være viktig. Mange opplever at arbeid er en meningsfull del av livet, og at fellesskapet på arbeidsplassen betyr mye. Hva skjer når man får parkinson og fremdeles er i arbeidslivet?
Ektefeller og andre pårørende gjør en stor innsats for personer med parkinson. Det norske lovverket gir deg som pårørende og den som har sykdommen, lovfestede rettigheter til hjelp og ivaretakelse.
Individuell plan (IP) er et verktøy som gjør koordineringen med helsevesen og andre offentlige etater som NAV enklere. Ta kontakt med din kommune og be om å få en individuell plan.
Du kan få gratis rettslig rådgivning hos Advokatfirmaet Roander & Co. De vil gjerne ha kontakt med personer som har fått impulskontrollforstyrrelser, men også andre pasientskader kan være aktuelle.
Parkinsonforbundet har en avtale med Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell AS om juridisk bistand til våre medlemmer.
Ved å opprette fremtidsfullmakt kan du bestemme hvem som skal ta vare på dine interesser dersom du en dag ikke klarer det selv.