Hva er vanskelig og hvorfor? Hva er viktig for deg? Hvordan fungerer kroppen i forhold til dette? Hva skal til for å få det til? Ofte er det flere muligheter.
Tett samarbeid med bruker
En ergoterapeut kartlegger, prøver ut, tilpasser og vurderer dersom du eventuelt har behov for hjelpemidler og/eller annen tilrettelegging. Noen ganger er det nødvendig med større justeringer, andre ganger er små grep nok til å gjøre store forskjeller. Ønsker og behov danner selve grunnlaget for videre oppfølging. I løpet av sykdomsforløpet kan behovene endre seg, og forebygging er også en del av kartleggingen i forhold til fremtiden.
Hvordan få ergoterapi?
Du kan enten ringe eller skrive til kommunen der du bor. Se for eksempel oversikt kommunens helsetjeneste på hjemmesiden. Ergoterapi er også en del av behandlingen ved et eventuelt rehabiliteringsopphold.
Kostnader
Personer med parkinson har krav på å få hjelp av kommunens helsetjenester innenfor blant annet ergoterapi. Tjenesten er en del av kommunens helsetjeneste og er i utgangspunktet gratis, men det er egenandel på enkelte tilrettelegginger som for eksempel trappeheis og døråpner. Det er variasjoner fra sted til sted. Forhør deg i den kommunen du bor.
Ventetid
Det kan være noe ventetid for å få ergoterapi. Her er det også ulike variasjoner fra kommune til kommune.