Jeg var yngst på kullet mitt i sin tid, og 24 år gammel var jeg ferdig utdannet. Da jeg var turnuslege og på jakt etter interessante kliniske problemstillinger, begynte jeg å tenke på nevrokirurgi. Jeg søkte utfordringer. Det er så mye vi fremdeles ikke forstår om hjernen. Jeg ble tidlig fascinert av operasjoner med dyp hjernestimulering (DBS). Det ble utført på avdelingen her i Trondheim og jeg syntes det var helt utrolig spennende. Jeg var heldig som hadde to mentorer som var ansvarlige for denne behandlingen og som var veldig inkluderende. De så at jeg var nysgjerrig og tok meg med på laget. Da var det lett å bli revet med.
Det er som regel nevrologer som setter personer med parkinson i kontakt med meg. De har gjerne fulgt personene i flere år, og kobler på oss dersom operasjon blir aktuelt å vurdere. Muligheten til å bidra med noe som kan gjøre hverdagen bedre for de som trenger det, er motiverende. Å utføre en vellykket operasjon er i seg selv et stort kick, og jeg lar meg fortsatt begeistre. Jeg brenner mest for å ta faget ett steg videre. Den veien går gjennom å kombinere klinikk og forskning, og gjennom akademisk nevrokirurgi. Behandlingen er ikke perfekt, og det er fremdeles en lang vei å gå.
Mitt beste råd er ganske enkelt meld deg inn i parkinsonforeningen. Sammen står mennesker sterkere, og for mange er det nyttig å utveksle erfaringer og kunnskap med andre som selv har parkinson eller er pårørende. Engasjer deg, delta på kurs, bli med på arrangementer. Personer med parkinson har en fordel av å ha en så sterk interesseorganisasjon i ryggen.