Pilot ParkinsonNet er nå et godt stykke ut i prosjektperioden og under kontinuerlig utvikling. Det sørger personer med parkinson, koordineringsgruppa, brukerrepresentanter og ikke minst fagpersoner for.
Teori og praksis
Fra region Oslo og omegn møttes 40 fagpersoner innenfor fysioterapi, ergoterapi og logopedi for første gang på grunnkurs i januar 2018. På Rikshospitalet ble første dagsamling gjennomført 24. april. I mellomtiden har nettverk i teori utviklet seg til å bli til nettverk i praksis. Erfaringene så langt viser at fagpersonene lærer av hverandre, bevisstgjør hverandre og utfordrer hverandre mer enn tidligere. Mange av terapeutene sier at økt kunnskap rundt behandling av personer med parkinson har gitt de en bedre forståelse og trygghet i møte med brukeren. Dette kombinert med hyppigere kontakt innad i nettverket, har gitt resultater.
Dagsamling
På fagdagen ble det ytterligere påfyll av kunnskap med blant annet undersøkelse av pasient, utført av nevrolog og professor Espen Dietrichs fra Oslo Universitetssykehus. Mange aktuelle problemstillinger og spørsmål ble reist underveis både til bruker og nevrolog. Koordinator for pilotprosjektet i Oslo, Kristin Borch, ledet forsamlingen gjennom dagen.
ParkinsonNet-trenere
Tre nye ParkinsonNet-trenere er nå også på plass i region Oslo og omegn. Disse bidrar med ekstra støtte og har spisskompetanse innenfor sine respektive områder til øvrige deltakere i nettverket. Anne-Guro Zahl (logoped) fra Lierlogopedene, Per Ola Wold-Olsen (fysioterapeut) fra Unicare Fram og Nina Bonkall (ergoterapeut) fra Unicare Fram er alle tre i gang med å få ytterligere opplæring av ParkinsonNet i Nederland.